Undgå at blive smittet med influenza med disse tips

Under coronaepidiemien var der et stort fokus på håndsprit, god hygiejne i det hele taget samt afstand til andre mennesker.

Nu er vi efterhånden nået til en hverdag der ligner hverdagen før corona, og det betyder også, at der ikke længere er et øget fokus på hygiejne og afstand. Det medfører bl.a. at der er flere som må se sig slået af en simpel influenza, som i manges tilfælde varer længere tid end normalt. Med lidt god vilje kan du forsøge at undgå influenza i familien med disse tips.

Hold afstand fra syge personer

Dette er nok det bedste råd at følge, hvis du vil undgå influenza i hjemmet. Med god afstand kommer du langt, både i hjemmet og uden for hjemmet. Det er selvfølgelig svært, his du har børn i institution, hvor mange får opstøvet sygdom., men du kan gøre et forsøg. Du bør med andre ord undgå at være i tæt kontakt med syge mennesker på arbejdet, i husstanden eller til familiesammenkomster, hvis der er personer med influenza. Da influenza smitter gennem dråbesmitte af host eller nys, skal du gerne holde mellem 1-2 meters afstand til den syge person.

God hygiejne

Sygdommens og influenzaens værste fjende er renlighed og god hygiejne. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du vasker dine hænder grundigt, hvis du er syg eller har været i kontakt med en smittet person. Endvidere er det altid en god idé at have håndsprit med sig, så du på den måde kan holde en god hygiejne uden vand og sæbe. Det være sig eks. i det offentlige rum, hvor du ofte kan komme i kontakt med viruspartikler uden at vide det, samt på arbejdspladsen.

Undgå at røre ansigtet

Mange af os tænker ikke over det til daglig, men ofte rører vores hænder vores ansigt flere gange i døgnet, herunder også øjne, mund og næse. Hvis du ikke har sprittet eller vasket dine hænder, kan du risikere at have virusbakterier siddende på hænderne, som hurtigt kan finde vej op til ansigtet. Har du først fået disse bakterier i øjet, næsen eller munden kan du være helt sikker på, at du bliver smittet med sygdom inden for de næste dage. Prøv derfor at holde igen med at røre ansigtet og særligt øjne, mund og næse.

Brug dine egne ting

Er det i husstanden eller på arbejdspladsen du er i nærheden af syge personer, kan du udover at holde afstand og spritte af også undgå smitte ved eks. at bruge dit eget håndklæde eller service, så du ikke er i kontakt med den smittede person.

Husk udluftning

Er der en i husstanden, som er blevet smittet med influenza, bør du også huske at lufte grundigt ud, så den indelukkede luft fyldt med bakterier kan blive skiftet ud med ren og frisk luft.

Er du alligevel blevet ramt af influenza?

mand ramt af influenzaSkulle det ske, at du er så uheldig at være blevet syg, er det bedste du kan gøre at blive hjemme, indtil du ikke føler dig syg mere. Det giver dig og din krop mulighed for hvile, samtidig med at dine kollegaer ikke risikerer at blive smittet.