Tag hånd om dine og familiens hænder

Vores hænder er udsatte for rigtig mange ting i løbet af en hverdag. Håndvask og sprit er særligt hårdt ved dine og din families hænder, og derfor er det vigtigt at passe på dem, så de ikke bliver tørre og ødelagte. Særligt børns hænder har en tendens til at blive tørre, og derfor skal du passe rigtig godt på familiens hænder ved at benytte de rette produkter.

Her giver vi nogle tips til, hvordan du undgår at udtørre dine hænder.

Brug en mild håndsæbe

Mange tænker måske ikke over, hvilken sæbe de bruger ved køkkenvasken eller på badeværelset, men det er faktisk enormt vigtigt ikke at have en alt for skrap sæbe. Derfor bør din familie undgå at bruge parfumerede sæber. Selvom de dufter dejligt, har de desværre en tendens til at udtørre hænderne.

Den rette håndsæbe skal gerne have en pH-værdi der ligger på samme pH værdi som huden, hvilket vil sige ca. 5,5. Har sæben en højere pH-værdi kan den hurtigt blive for skrap til huden på hænderne. Apoteket online har flere forskellige typer af håndsæber, hvoraf flere af dem er meget milde og egnet til hverdagsbrug flere gange dagligt.

Brug en mild håndcreme

Dine hænder har brug for intensiv pleje, når du vasker og spritter dem af så ofte, som vi gør i øjeblikket. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du køber en god håndcreme som hele familien kan bruge. Stil den ved siden af håndvasken, så du og din familie bliver mindet om at bruge den efter hver håndvask. På den måde får du plejet dine hænder med det samme.

Mange børn bryder sig ikke om at få smurt hænderne ind i creme, selvom det kan være nødvendigt. Det bør derfor være en del af håndhygiejnen i hjemmet at smøre med en fed creme som absorberes hurtigt efter hver håndvask. På den måde slipper barnet for at have fedtede hænder, når det skal lege. Alternativt kan du, hvis barnet slet ikke vil have det på, smøre barnets hænder ind, når det sover.

På apoteket online finder du flere forskellige typer af håndcremer, hvoraf mange er uden parfume. De findes med forskelligt fedtindhold, og du kan vælge flere typer, så du har en rig og hurtigt absorberende creme til dagen, og en fed creme til natten.

Tør hænderne ordentligt

En god håndhygiejne handler også om, at du tørrer hænderne i et tørt håndklæde eller papir, så der ikke er synligt vand tilbage på hænderne. Brug gerne lidt ekstra tid på at tørre hænderne lige så grundigt, som når du vasker dem.

Skrub hænderne

Hvis du gerne vil give dine hænder lidt ekstra pleje, kan du benytte dig af en skrub til hænderne. Her kan du enten vaske dem med en håndsæbe indeholdende små korn eller benytte en særskilt skrub til krop/hænder som også indeholder korn. Begge slags er med til at rense huden for døde hudceller. Efterfølgende vil din hud være blød og klar til en god gang håndcreme.

Undgå for varmt vand

Der har været tvivl om, hvorvidt det er bedst at vaske sine hænder i koldt eller varmt vand, når det gælder om at fjerne bakterier fra hænderne. Her er det faktisk ligegyldigt, hvilken temperatur du vælger. Vandet skal helt op på en temperatur på 60-65 grader, hvis det skal kunne slå nogle bakterier ihjel. Det er alt for varmt til vores hænder, og der er derfor ingen grund til at skrue op for det varme vand, når du vasker hænder. Hold i stedet vandet til en lunken temperatur. Det er mest behageligt og bedst for dine hænder. Alt for varmt vand kan nemlig udtørre dine hænder.