Hjælp dig selv og andre til en mental sundhed og mere livsglæde

Livsglæde handler om, at man føler glæde og tilfredshed ved sit liv. De fleste har dage, hvor livet føles træls og uoverskueligt, og hvor man måske mest af alt bare har lyst til at gå tilbage i seng igen. Generelt er man dog glad, tilfreds og lykkelig i sit liv.

Nogle personer oplever dog ikke den samme livsglæde, som andre. Det kan særligt være, hvis de har nogle psykiske udfordringer med i bagagen, som de kæmper med. Sindet spiller en afgørende rolle i forhold til ens livsglæde, og derfor er den mentale sundhed vigtig for er føle mere livsglæde.

Flere studier viser, at en måde at få mere livsglæde på er ved at hjælpe andre. Når man hjælper andre, føler man større glæde og tilfredshed, hvilket kan være med til at øge ens livsglæde. Hvis du gerne selv vil have mere livsglæde kan en måde at få dette på dermed være at hjælpe andre til også at få mere livsglæde. Det kan måske lyde lidt paradoksalt, men faktisk kan du gøre en stor forskel både for dig selv og andre. Læs med herunder hvordan.

Psykiske udfordringer kan forringe livskvaliteten

Rigtig mange danskere døjer med psykiske udfordringer. Det gælder både børn, unge, voksne og gamle. Måske har du selv et familiemedlem, der er gået ned med stress, eller måske oplever du selv lavt selvværd, der gør det svært at føle dig tilfreds og lykkelig.

Psykiske udfordringer omfatter alle de udfordringer, som har en negativ indvirkning på vores mentale sundhed. Det kan fx være lavt selvværd, stress, afhængigheder og dårlige vaner. Alle disse ting kan medvirke til, at vi føler mindre livsglæde. Psykiske udfordringer er i modsætning til fysiske udfordringer ikke synlige for resten af omverdenen. Det betyder, at det ikke altid er sådan, at man får den nødvendige hjælp til at bearbejde dem, og de kan derfor langsomt tære på os og gøre os triste og nedtrykte.

Hvis man har nogle psykiske udfordringer, som begrænser en i hverdagen, kan det dermed være svært at føle livsglæde. Men hvis ikke man får bearbejdet dem, kan de med tiden være med til at forringe vores livskvalitet. Mange der kæmper med psykiske udfordringer har derfor også brug for en hjælpende hånd til at bearbejde og håndtere de problemstillinger de kæmper med.

pige-med-psykiske-udfordringer

Hjælp andre gennem hypnose

Vil du gerne hjælpe andre med at få mere livsglæde, kan en måde at gøre dette på derfor være at hjælpe dem med deres psykiske udfordringer. Mange tror, at den eneste måde at bearbejde og behandle psykiske problemer på er gennem psykologi eller psykoterapi. Men faktisk er hypnoterapi en effektiv behandlingsform, der gør det muligt at skabe dybe forandringer hos klienten.

Hypnoterapi er en form for hypnose, hvor der også bruges terapeutiske værktøjer og målrettede teknikker under hypnosen til at komme længere ned i bevidstheden og arbejde med klientens problemer i dybden. Ved at tage en hypnoseuddannelse kan du selv blive hypnoterapeut og være med til at gøre en forskel for andre. Uddannelsen tager mellem 3-6 måneder, afhængig af hvilken uddannelse du vælger, og foregår i weekenderne, så du kan passe dit arbejde ved siden af.

På hypnoseuddannelsen lærer du at hypnotisere andre og bruge forskellige hypnoseteknikker til at bearbejde og behandle psykiske problemstillinger hos klienten. Det kan blandt andet være lavt selvværd, angst, fobier og afhængigheder. På uddannelsen kan du desuden også lære selvhypnose, hvilket gør dig i stand til at behandle og arbejde med nogle af dine egne problemstillinger. Med hypnoterapi kan du på den måde hjælpe både dig selv og andre med at få en mental sundhed og mere livsglæde.