Plej huden med bodylotion – 3 gode grunde til at bruge bodylotion hver dag

Det er ikke kun dit ansigt, der fortjener kærlig pleje med alverdens forskellige cremer og produkter. Resten af kroppen har også brug for pleje, hvis huden skal forblive blød og smidig.

Med en god bodylotion kan du give din krop den pleje, den har brug for. Vi har skrevet om 3 gode grunde til at bruge en bodylotion hver dag, og hvordan du bruger den bedst.

Din hud får den nødvendige fugt

Huden på kroppen bliver også påvirket af alt det, den udsættes for, eks. vand, varme, kulde osv. Med sommeren lige om hjørnet, hvor du skal flashe dine stænger i en flot sommerkjole, bør du overveje at få fugtet dine ben og resten af kroppen godt igennem. En bodylotion er med til at holde på fugten i kroppen, så du ikke udtørrer – ligesom din ansigtscreme.

Du får din egen lille spa oplevelse

Det kan være svært at finde tid til den helt store selvforkælelsesomgang i hverdagen, men hvis du bruger en bodylotion dagligt på hele kroppen, kan du hurtigt få en følelse af velvære på kort tid. Hvis du vælger en bodylotion med dejlig duft, kan det endda føles endnu mere som en spaoplevelse i eget hjem.

Huden bibeholder elasticiteten

Når du bruger en god bodylotion hver dag, vil du opleve, at du kan bevare noget af hudens elasticitet og spændstighed ved at holde den gennemfugtet. Flere bodylotions indeholder også ingredienser, som kan være med til at forebygge rynker og bidrage til at opstramme huden.

Find den rette bodylotion

Det kan være svært at gennemskue, hvad de mange forskellige bodylotions har af egenskaber, og hvad der fungerer for dig. Der findes både bodylotions med og uden parfume, og som er nemme eller svære at smøre ud. Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du gerne vil have ud af en bodylotion. Måske kræver det et par enkelte fejlkøb, inden du finder den rigtige.

Samtidig skal du tænke over, hvilken hudtype du har på kroppen, så du kan vælge en bodylotion, der passer til dig. Har du eks. tør hud, skal du måske vælge en lidt federe bodylotion. Rigtig mange bodylotions er dog lavet til, at de kan bruges på alle hudtyper.

Det danske mærke Ecooking producerer mange forskellige hudplejeprodukter, herunder også bodylotions. Deres bodylotions findes både med og uden parfume og kommer i en smart flaske med pumpe, som er nem og anvendelig. Fælles for dem begge er, at de fugter huden igennem og forebygger rynker med indhold som niacinamid og hyaluronsyre. De har desuden en bodycreme i bøtte, som både kan bruges på krop og ansigt.

Påføring af bodylotion

Når du har fundet den bodylotion, du synes passer til dine behov og din hudtype, er det en god idé at bruge den efter hvert bad. Når du har været i bad, er huden fugtig, og cremen kan dermed lettere trænge ind i huden. Du kan også sagtens bruge cremen uden at have været i bad, så skal du blot vente på at cremen tørrer, inden du tager tøj på.

Alternativt kan du gøre det til en vane at smøre dig ind i bodylotion hver aften, inden du går i seng. På den måde får du et lille selvforkælelses ritual hver aften, og du slipper for at fedte dit almindelige tøj til med creme og evt. duft.