Sunde skønhedsprodukter behøver ikke koste kassen

Normalt er det en god tommelfingerregel, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Og jo dyrere et produkt er, jo bedre er det også. Men selvom dette mantra måske gør sig gældende, når man taler om tøj eller biler, så er det ikke sandt i alle aspekter af livet.

Ofte ligger prisforskellene ofte også i, at de dyreste produkter også er eksklusive. Man betaler med andre ord for at skille sig ud og for at få noget som er ud over det sædvanlige eller indeholder stoffer, som er svære at få fingrene i. Dog er et produkt ikke nødvendigvis mere effektivt, blot fordi det er eksklusivt.

Et sted hvor man kan se dette er på markedet for skønhedsprodukter. Her findes et hav af forskellige mærker og produkter, der lover alt fra glansfuldt hår og skinnende hvide tænder, til en hud uden rynker. Og selvom det kan være svært at finde ud af, hvad der er mest effektivt, så er der nogle andre parametre, man kan kigge efter.

Hold igen med kemikalierne

Der er ingen tvivl om, at nogle produkter virker mere effektivt end andre. Men det kommer langt hen af vejen også an på eksempelvis din hudtype, samt hvor god du er til at bruge alle de nødvendige produkter for at opnå det ideelle resultat. Og hvad der virker for dig, kan være svært at sige på forhånd.

Der er dog ingen tvivl om, at nogle produkter er sundere for din krop end andre. Cremer og lotions består i høj grad af diverse kemikalier og lignende, der er med til at give den ønskede effekt. Dog kan det også være nogle af de ting, der kan ende med at være skadelige for dig.

Netop af den grund findes der også en række forskellige mærkninger, der kan være med til hjælpe dig i retning af de produkter, der skader dig mindst muligt. Der kan nævnes blandt andet Svanemærket, der markerer, at varen er meget lidt belastende for miljøet. Også Asta- og Allergiforbundet har deres eget mærke til produkter, der er fri for stoffer, der kan fremkalde allergiske reaktioner.

Hvis du er faret vild i den store jungle af skønhedsprodukter, kan det derfor være et fint sted at starte med at kigge efter disse mærker. På den måde er du sikret, at produkterne i hvert fald ikke kommer til at skade mere end de gavner.

Apotekerne står klar til at hjælpe dig

Apotekets produkter

Et af de steder, hvor du kan få fingrene i sådanne produkter er på apoteket. Her har de også en stor viden om, hvilke produkter, der er bedst for dig, og hvad der passer bedst til din hudtype. Udover det har apoteket deres helt egen serie af plejeprodukter, der bærer det mundrette navn Apotekets. En serie, der ligger i den billigere ende af prisskalaen.

Denne serie dækker over alt fra kosttilskud og cremer til fodpleje og produkter til nyfødte. Man kan se det lidt på samme måde som de store supermarkedskæder har deres egne mærker. Coop har eksempelvis en del produkter i Änglemark-serien, som er produkter, der er økologiske, miljø- eller allergivenlige, men som ofte ikke koster alverden.

Det er med andre ord ikke altid nødvendigt at grave helt dybt i tegnebogen, blot fordi du vil passe på dig selv og dine nærmeste.