Sådan får du mere energi og overskud i efteråret

Efteråret har nået sit højdepunkt, og dagene bliver mørkere, koldere og kortere. For nogle betyder dette ekstra meget hygge i sofaen med en god film, et lækkert, blødt tæppe og en dejlig kop varm te eller kakao. For andre betyder det mindre energi og overskud til at overkomme dagen.

Rigtig mange danskere føler sig mere trætte og uoplagte i vinterhalvåret. Det er der en særlig grund til. I vinterhalvåret er der nemlig færre lyse timer, og det er ofte mørkt når mange står op for at gå på arbejde. Det manglende lys gør, at kroppen producerer mere af hormonet melatonin, der er med til at gøre os trætte.

Men i stedet for at gå i hi under dynen eller gemme dig under tæppet i sofaen og vente på at vinterhalvåret har passeret, er der en række ting du kan gøre for at få mere energi og overskud i hverdagen. Dem kan du læse herunder.

Få tilstrækkeligt med søvn

Selvom mange oplever, at kroppen føles træt og udmattet i efteråret, er det ikke alle der vælger at lytte til deres krop og gå tidligere i seng. Det kan betyde, at de ikke får den søvn, som kroppen har brug for til at fungere optimalt.

Det er helt normalt, at kroppen har brug for mere søvn i vinterhalvåret. Gør det derfor til en vane at gå lidt tidligere i seng. Dermed vil du også opleve, at du føler dig gladere og mere oplagt.

Giv kroppen energi med en sund kost og kosttilskud

En sund og varieret kost med masser af frugt og grønt hjælper din krop med at få fornyet energi. Får du ikke nok med grønt i hverdagen, kan det dog være en god idé at give kroppen et boost ved at supplere kosten med kosttilskud. På den måde sikrer du dig, at din krop får de vitaminer og mineraler, som den har brug for.

Her kan særligt et tilskud af C-vitamin og B-vitamin være med til at styrke immunforsvaret og mindske træthed. Fødevarestyrelsen anbefaler desuden at tage et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret, hvor solen ikke er lige så meget fremme.

Hos mærket Solaray finder du både kosttilskud med D-vitamin samt en lang række andre vitaminer og kosttilskud, som kan hjælpe dig med at få mere energi i efteråret og vinteren.

Sund kost og kosttilskud

Gå en tur i de lyse timer

I efterårs- og vintermånederne bliver dagene kortere og mørkere. Dette gør, at vi føler os mere trætte og uoplagte. For at give kroppen tilstrækkeligt med lys kan det derfor være en god idé at gå en tur i dagtimerne, mens det stadig er lyst.

På den måde får kroppen både lys og motion, og det kan både være med til at give dig fornyet energi og løfte dit humør. Efteråret er desuden en rigtig smuk og hyggelig årstid at gå tur i, da man virkelig kan nyde de smukke gule, røde og brune efterårsfarver på træerne. Efteråret er desuden perfekt til at tage på en hyggelig kastanjejagt med børnene.

Tilbring tid med venner og familie

At tilbringe kvalitetstid med familie og venner kan være med til at give fornyet energi. Selvom du måske har travlt, eller du føler dig træt og mangler overskud, er det derfor en god idé at lave nogle aftaler med familie og venner.

Det kan både være at tage ud at spise god mad, gå en hyggelig tur i skoven og nyde de smukke efterårsfarver eller bare slappe af og snakke eller se en god film sammen.

Hold en pause fra de usunde sager

I efteråret har mange en større tendens til at spise fed og usund mad samt søde sager. Det kan dog også være med til at påvirke dit humør og gøre dig mere træt og uoplagt. Prøv derfor at holde en pause på en måned eller tre uger, hvor du ikke spiser sukker og meget fed mad, og hvor du ikke drikker alkohol. Du vil formentlig hurtigt kunne mærke en forskel i kroppen.