Få en sundere hverdag med disse 7 tips

I en travl hverdag med små børn, arbejde, madlavning og andre pligter, er familielivet måske ikke helt i så god en balance, som du godt kunne ønske. En sund og balanceret hverdag handler om prioriteringer og at fokusere på de ting, der kan ændres for at optimere hverdagslivet i familien. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du med små ændringer kan optimere din hverdag for dig og familien.

Tag jer tid sammen

Familietid er rigtig vigtigt, og i en travl hverdag kan det måske nogle gange blive nedprioriteret lidt. Sørg for at bruge tid sammen ved f.eks. at spise morgenmad og aftensmad som familie. Gør det til en vane ikke at have mobilerne tændte eller fremme ved maden, så I på den måde får kvalitetstid sammen, og får snakket om hverdagens oplevelser.

Spis fiberrigt

Uden mad og drikke duer helten ikke! Det er vigtigt at spise sundt og varieret mad fyldt med mange grøntsager og fibre. Dette gælder for hele familien. Start dagen med et solidt og fiberrigt morgenmåltid, som lægger en god bund for resten af dagen.

Har du svært ved at overskue at få spist sundt i en travl hverdag, kan du med fordel lave en madplan for en uge ad gangen. Her kan I sætte jer ned som familie og beslutte, hvad der skal på bordet i løbet af ugen. På den måde får du hele familien engageret i maden, og du slipper for manglen på opfindsomhed i ulvetimen.

Du kan altid supplere med et multivitamin kosttilskud til børn og voksne, så familien er dækket godt ind på alle parametre.

Drik masser af vand

Kroppen består af ca. 60% vand, og det er derfor vigtigt at opretholde væskebalancen, så du ikke bliver dehydreret. Drikker du 1,5-2L vand dagligt, vil du få den mængde væske, du har behov for, og kan dermed holde huden sund og rask. Derudover kan vand til maden hjælpe på sult, så du ikke spiser for meget af aftensmaden.

Familie-drikker-vand

Få nok søvn

Din søvn er utrolig vigtigt for din og din families velvære. Det er ikke for ingenting, det hedder skønhedssøvn. Får du ikke nok søvn pga. stress eller problemer med at sove, kan det over tid få din krop til at ældes hurtigere, og du vil ikke føle det samme overskud til familien eller dig selv. Voksne bør sove mellem 7-9 timer, og børn omkring 9 timer, afhængig af deres alder.

Har du problemer med at sove, er der hjælp at hente på apoteket online, hvor du kan finde midler, der kan hjælpe dig til at sove hurtigere og bedre. Som eksempel er magnesium kendt for sine søvnfremmende egenskaber.

Få dine omega-3 fedtsyrer

Vores kroppe og helbred har brug for omega-3 fedtsyrer, da den ikke selv kan producere disse. Hvis det er svært at finde tid i hverdagen til at lave mad med fed fisk, kan du vælge et kosttilskud, som giver dig de nødvendige fedtsyrer. Apoteket online har mange forskellige mærker at vælge mellem. Gå efter dem med højest koncentration af EPA og DHA samt et lavt TOTOX tal.

Få motion

Du ved sikkert godt, at du bør få mere motion ind i hverdagen. Motion er med til at holde kroppen i gang, og giver dig samtidig endorfiner, som gør dig glad. Så, hvorfor ikke lave noget motion som familie? Gå en lang tur eller spil fodbold i haven. Al motion tæller!

Vær positiv

Dine tanker skaber dine følelser, så hvis du prøver at tænke positive tanker, i stedet for negative, vil du med garanti føle dig lidt gladere for hver dag.
At være positiv hjælper rigtig meget på ens humør og på at tackle de udfordringer, der kan komme i løbet af dagen. Væn dig til at skrive eller nævne tre ting hver dag, som du er taknemmelig for.