Pas på huden i vinterkulden

Vinteren kan være barsk mod huden. Den kolde vind, sne og regn blandet med tør luft indenfor kan hurtigt sætte sine spor i huden.

Særligt den sarte hud på børns kinder, læber og hænder er meget udsat, når de løber rundt udenfor i børnehaven og leger i sneen. Oplever du, at dit barns ansigt eller hænder er tørre og røde, skal du hurtigt begynde at pleje dem, så det ikke bliver værre. Her får du et par gode råd til, hvordan du bedst plejer huden, og undgår tør hud i fremtiden.

Brug en god creme til ansigtet

De små poder har typisk en mere sat hud end os voksne, og derfor er det vigtigt, at du beskytter huden ekstra godt i vinterhalvåret. Her kan du eks. bruge en fed og/eller reparerende creme udviklet til sart og sensitiv hud hos både børn og voksne. En god idé vil være at smøre barnet ind inden sengetid. Derved kan cremen virke natten over, uden barnet generes af cremen. Du kan også sørge for at smøre barnet ind, inden de bevæger sig ud i kulden, hvis det er muligt. Så beskytter cremen, mens de er udenfor. På dit online apotek finder du et stort udvalg af forskellige cremer til både børn og voksne, som kan bruges flere gange dagligt.

Brug læbepomade

Det er ikke kun ansigtet og hænderne, der udtørrer om vinteren. Også vores læber står for skud, og det samme gælder hos børn. Derfor kan det være en god idé at smøre dem med læbepomade jævnligt, så de undgår at slikke sig om munden og blive rød.

Brug kuldecreme

Når det kommer til cremer og tør og sart vinterhud, kan det være en fordel at investere i en såkaldt kuldecreme. En kuldecreme er en creme specielt udviklet til at have på i vinterkulden. Cremen er ofte helt uden vand, hvilket betyder, at den beskytter huden mere. Bruger du en creme med et højt vandindhold, risikerer du, at cremen ikke beskytter huden særlig meget mod vind og vejr, og det kan i værste tilfælde give frostskader i huden og dermed påvirke huden negativt. Derfor er det yderst vigtigt, at du bruger en fed creme, eller kuldecreme, til dig selv og dit barn, hvis I opholder jer meget udenfor om vinteren.

Pas på kemikalierne

Rigtig mange produkter indeholder både parfume og andre skadelige stoffer, som ikke er gode for hverken vores eller vores børns hud. Når du skal se efter gode plejeprodukter til børnene, bør du gå efter dem, der ikke indeholder parfume eller anden skadelig kemi. Her kan du se efter Svanemærket eller EU-blomsten, som begge er certificeringer, der tager hensyn til os og miljøet. På den måde risikerer du ikke at skade huden med kemi.

Husk det rette overtøj

pige fryserSelvom cremer og andre plejeprodukter er vigtige, bør du også passe på huden på dig selv og børnene på anden vis. Det betyder, at du skal sørge for et par gode handsker til hænderne og måske en god elefanthue til børnene. Dermed mindsker du, hvor meget af barnets hud, der udsættes for kulden.