Femarelle er et godt alternativ til hormoner ved overgangsalderen

Når kvinder nærmer sig de 50, begynder overgangsalderen for de fleste – vi kommer tilbage til det tal, men det er som regel heromkring, menopausen, som overgangsalderen også hedder, begynder. Med overgangsalderen følger en del forandringer i kroppen, og der kan følge en del gener med.

Traditionelt har man behandlet generne ved overgangsalderen med hormoner, så kroppen fortsat fik den mængde østrogen, den var vant til, selvom den naturlige produktion dalede, men der er et alternativ. Produktet Femarelle behandler nemlig det samme, men uden hormoner.

Femarelle har næsten samme effekt som hormonbehandlingen, men der er så godt som ingen bivirkninger sammenlignet med den traditionelle behandling. Det eneste, Femarelle ikke tager, som hormonerne gør, er en smule pletblødning – ellers dækker Femarelle næsten det hele.

Bivirkningerne ved hormonbehandlingen er ellers til at tage og føle på. De potentielle bivirkninger ved hormonbehandlingen inkluderer sådan noget som øget risiko for blodpropper, bestemte kræfttyper og lignende.

Særligt for dem med tidlig overgangsalder

Tidlig overgangsalder

Den slags bivirkninger har Femarelle ikke, og det er særligt godt for dem, der bliver ramt af en tidlig overgangsalder. Nogle kvinder begynder klimakteriet, som er et helt tredje ord for overgangsalder, allerede i begyndelsen af 30’erne.

Det er 20 år tidligere, man med hormonbehandlingen ville skulle indkassere de potentielle bivirkninger end andre kvinder. Det er slemt nok i sig selv at øge sin risiko for blodpropper og kræft, når man er 50, men det er alt andet lige værre, når man er 30.

Bivirkningerne bliver pludselig mere alvorlige, når man har længere tid at løbe på, hvor bivirkningerne potentielt kan nå at manifestere sig. Man skal altid holde øje med potentielle bivirkninger ved medicin og lignende, fordi det kan have konsekvenser for en selv.

Slip for de klassiske gener som hedeture

Slip for hedeture i overgangsalderen

Når man snakker om gener ved overgangsalderen, er det de helt klassiske symptomer, der er tale om. Det er sådan noget som hedeture, dårlig søvn, oftere blærebetændelse og tørre slimhinder – eksempelvis i underlivet, hvilket kan give problemer i forhold til sex.

Femarelle og teknisk set det aktive stof, som har det mundrette navn DT56a, virker lige så godt på generne ved overgangsalderen som hormonbehandlingen med undtagelse af blødningsforstyrrelserne. Derfor kan man sagtens slippe for generne, selvom man altså undgår af fylde hormoner i kroppen.

I Danmark er det endnu ikke den generelle anbefaling, at man bruger Femarelle til behandling af disse gener, men den europæiske sammenslutning af gynækologer har meldt ud, at man bør bruge DT56a fremover.

Så tænker du måske, hvorfor det så lige skal være Femarelle, når det nu er det aktive stof, der bliver anbefalet af de europæiske gynækologer, og det giver også god mening at stille det spørgsmål.

Det er bare sådan, at det er Femarelle, der har udviklet stoffet DT56a, og de har også taget patent på det særlige stof, der er udvundet er nogle fermenterede bønner. Der er altså ikke andre virksomheder, som bare lige kan lave noget med det samme – det kræver tilladelse af Femarelle, og den kommer nok til at koste en fornuftig sum penge.