Få hjælp til vinterens sygdomme på et apotek online

Den kolde og mørke vintertid har stor indflydelse på vores helbred og generelle sundhed. Mørket og det manglende solskin gør, at mange døjer med D-vitaminmangel i vinterperioden. De lave temperaturer og den kolde og tørre luft gør, at vores hud udtørrer og skaller, forkølelsen rammer, og vi hoster, mens vores røde næser stopper til og løber.

I vinterperioden er der desuden mange af os, der rammes af den årlige influenza, som der er sæson for i efteråret og vinteren i Danmark.

Det kolde og mørke vintervejr har altså ikke ligefrem nogen god indflydelse på vores helbred og generelle sundhed. Men når du bliver syg med influenza eller forkølelse og er nødt til at ligge i sengen, eller når leddene smerter eller trætheden er så overvældende, at du ikke kan rejse dig fra sofaen, kan du heldigvis bestille lige det du har brug for på et apotek online. Så behøver du ikke bevæge dig unødigt ud i kulden og forværre dit helbred.

Generel sundhed

I vinterperioden er vores immunforsvar udfordret på grund af kulde, mørke timer, stress og jag. Mange får derfor også D-vitaminmangel, vinterdepression og nedsat immunforsvar i vinterhalvåret. Det kan derfor være en god idé at supplere sin kost med kosttilskud til immunforsvaret, der kan bidrage til en normal funktion af immunsystemet og mindske træthed og udmattelse.

Har du D-vitaminmangel, kan du også føle en udtalt træthed. I det tilfælde bør du tage et tilskud af D-vitamin.

syge-personerInfluenza og forkølelse

Er du ramt af forkølelse eller influenza oplever du formentlig både hovedpine, træthed, løbende næse, øm hals og hoste. Ved influenza får du også feber, ømme led og muskler, mangel på appetit, og du begynder at fryse og få kuldegysninger.

Feber

Har du feber kan det hjælpe at tage smertestillende med paracetamol, der virker febernedsættende. Smertestillende kan også være behjælpeligt, hvis du døjer meget med hovedpine i forbindelse med din influenza eller forkølelse. Her kan brusetabletter desuden også hjælpe.

Stoppet og løbende næse

Til den stoppede og løbende næse kan det være en god idé at bruge næsespray. På et apotek online kan du finde forskellige næsespray, der kan hjælpe med at skabe luft til næsen eller fugte og blødgøre de tørre slimhinder i næsen, der opstår på grund af forkølelse eller ved indånding af tør og kold luft.

Hoste og øm hals

De fleste, der bliver ramt af forkølelse eller influenza får ofte også ondt i halsen eller hoste. Har du tør hoste, kan du tage hostesaft der smører halsen. Har du derimod hoste med slim, kan det være nødvendigt med et slimløsnende hostemiddel. Til den ømme hals er det en god idé at drikke varme drikke eventuelt med honning og ellers supplere med sugetabletter, der lindrer en øm og irriteret hals.

Træthed

Føler du en udtalt træthed i forbindelse med forkølelse eller influenza, kan det desuden være en hjælp at tage naturlægemidler, der lindrer forkølelsessymptomer og træthed.

Ømme muskler og led

Er man ramt af influenza, kan man også få ondt i musklerne og leddene. Her kan et varmeomslag til nakke, håndled og skulder være godt. Varmen giver en effektiv og langvarig smertelindring, giver en bedre cirkulation og hjælper dine muskler med at slappe af. Det varmende omslag er altså rigtig godt at bruge til lokal lindring ved led- og muskelsmerter og muskelspændinger.