HUSK kan hjælpe på den urolige mave, hvis du ikke får mange fibre i kosten

Fibre i kosten er en vigtig del af at have en glad mave. Og det at have en glad mave er tit meget vigtigt for at have en god hverdag med en glad familie. Den holder ikke helt videnskabeligt, men med lidt god vilje kan man godt trække en linje mellem den sunde kost og familiens velbefindende.

Især for de familier, der har små børn, kan det nogle gange være svært at føre en madplan helt igennem, som man gerne vil have det. Der kan være allergier hos den ene, og den anden er måske kræsen, og så kan det være lettere at finde et kompromis – et kompromis som typisk er mindre sundt.

Den lette løsning bliver ofte, at brødet bliver mere hvidt, der er mere færdig mad, og i det hele taget bliver der mindre fokus på maden hjemme i familien.

Det er naturligt nok, fordi vi kan have utroligt travlt i de danske børnefamilier, og så bliver man nødt til at vælge sine kampe. Alligevel er det vigtigt at huske at få fibre nok, og her kan et produkt som HUSK hjælpe maven på ret køl, hvis den kommer ud af balance.

HUSK er utrolig fiberrigt

HUSK fås som både piller eller kapsler og som pulver, og det er lavet på såkaldte loppefrøskaller – det er de såkaldte Psyllium frøskaller fra den plante, der hedder Plantago ovata Forsk. De udmærker sig ved at være særdeles fiberholdige.

Det vil sige, at man ikke skal bruge så meget HUSK for at få en relativt stor mængde fibre, og når det fås i forskellige former, vil de fleste kunne spise dem.

Hvis man ikke er så meget til piller eller kapsler – som mange børn jo ikke er – kan man bruge varianten i pulver. Det kan drysses ud over eksempelvis yoghurt eller andet morgenmad, eller det kan røres op med et glas vand.

Står man med et barn eller en voksen, som har en utilfreds mave, kan man altså give nogle af disse loppefrøskaller, hvis man ikke vil ud i at give konventionel medicin.

Fibre kan hjælpe på både hård og tynd mave

Fibre er godt for maven

I mange tilfælde med en utilfreds mave kan fibrene hjælpe, fordi fibrenes funktion kan fungere for både hård og tynd mave. Det har noget at gøre med den måde, fibrene bliver brugt i vores fordøjelse, som faktisk er ret smart og illustrerer, hvor vigtige fibre er.

Selvom HUSK er smart, er det altså stadig bedst at få nok fibre igennem sin kost, hvis man vil forebygge den dårlige mave.

Fibre ender nemlig med at suge væske til sig i vores tarme og blive til en form for gel. Hvis man har tynd mave, kan fibrene suge noget af væsken, som kan tage det værste eller måske helt stoppe diarréen. Det er noget, de fleste godt kunne bruge, når man har oplevet det bare et par gange på relativt kort tid.

Denne funktion er også god, hvis man har hård mave eller endda forstoppelse. Når fibrene bliver til en gel, kan det hele nemlig glide lidt lettere, og man kan lettere komme af med sin afføring.