Derfor er det en god idé at tage fiskeolie som kosttilskud

Fiskeolie har i mange år været populært at tage som kosttilskud. Det skyldes sandsynligvis, at fiskeolie indeholder omega 3-fedtsyrer, som er godt for kroppen, og som har rigtig mange sundhedsmæssige fordele.

Omega-3 fedtsyrer findes især i fisk. Spiser du ikke nok fisk, kan det således være en god idé at tage fiskeolie som tilskud. Har du kræsne børn, kan det måske også være svært at få dem til at spise fisk. Her kan det derfor være en god idé at give dem fiskeolie som tilskud. På den måde kan de nyde godt af fordelene ved Omega-3, uden at de behøver at spise fisk.

Vil du vide mere om, hvorfor det er en god idé at spise fiskeolie? Så læs med herunder. Her giver vi dig nemlig en guide til fiskeolie og Omega-3.

Hvad er fiskeolie og Omega-3?

Fiskeolie er en fedtsyre, som findes i fisk, herunder særligt fede fisk, såsom laks, sild, makrel, hellefisk og ørred. Fiskeolie har et højt indhold af de to typer flerumættede Omega-3 fedtsyrer: EPA og DHA. Derudover findes der også en tredje Omega-3 fedtsyre. Denne bliver kaldet ALA og findes særligt i nødder, frø og planteolier.

Omega-3 fedtsyrer er essentielle for kroppens funktioner, og er vigtige for at kroppen kan fungere optimalt. Omega-3 spiller blandt andet en væsentlig rolle for vores centralnervesystem og har desuden indflydelse på stofskiftet og cellernes funktion.

Fiskeolie og Omega-3

Hvem har gavn af fiskeolie?

Fiskeolie/Omega-3 har mange sundhedsmæssige fordele. Blandt andet har Omega-3 en dokumenteret effekt i forhold til leddegigt og hjertesygdomme. Et dagligt indtag af Omega-3 bidrager desuden til en normal hjernefunktion, en normal hjertefunktion, et normalt syn og et normalt blodtryk.

Fiskeolie har desuden en antiinflammatorisk effekt og har en gavnlig virkning i forhold til både eksem, gigtlidelser, skader i forbindelse med overbelastning, stress, depression samt hjerte-kar-sygdomme. Fiskeolie er således rigtig sundt og gavnligt for de fleste mennesker.

Hos personer, som har forhøjet blodtryk, kan Omega-3 være særligt gavnligt, da Omega-3 fedtsyrer kan have en blodtryksnedsættende virkning. Derudover kan fiskeolie være gavnligt hos personer med leddegigt, da det kan lindre smerterne.

Hvorfor tage fiskeolie som kosttilskud?

Det anbefales ifølge de officielle kostråd at spise minimum 350 g fisk om ugen. Af disse 350 g bør 200 g komme fra fede fisk. Spiser du ikke fisk, kan du naturligvis sørge for at spise fødevarer, der indeholder ALA, da kroppen kan omdanne denne type Omega-3 fedtsyre til EPA og DHA. Det er dog kun en meget lille del, der kan omdannes, og derfor er fisk en vigtig kilde til disse to Omega-3 fedtsyrer.

Rigtig mange danskere spiser ikke nok fisk i hverdagen. Får du heller ikke nok fisk, kan du således vælge at tage fiskeolie som tilskud. Dette kan være en god idé, hvis du gerne vil sørge for at give din krop tilstrækkeligt af de gode Omega-3 fedtsyrer.

Der findes en lag række af forskellige typer af fiskeolie på markedet. Fiskeolie fås både som kapsler og i flydende form. Til børn findes fiskeolie også som tyggetabletter. Disse fås typisk med smag, så barnet ikke skal opleve den fiskesmag, som man nogle gange kan opleve, når man tager fiskeolie som kosttilskud.