Sådan sparer du penge på vandregningen

Vandregningen kan hos mange husstande løbe op i en stor udgift. Det skyldes, at mange ikke rigtig tænker over, hvor meget vand, der egentlig går til spilde, når de fx er i bad eller vasker hænder. Er I mange personer i husstanden, kan vandregningen da også hurtigt løbe op i tusindvis af kroner, hvis ikke man lige tænker så meget over at spare på vandet.

Synes du, at din vandregning er lidt for høj, kan du herunder få gode tips til, hvordan du kan spare penge på vandregningen og undgår spildvand.

Få fikset den utætte vandhane eller det løbende toilet

En utæt vandhane eller et toilet der løber kan koste dig flere tusinde kroner om året, hvis det ikke bliver fikset. Det gælder også, selvom toilettet eller vandhanen måske bare drypper en lille smule, og du knap lægger mærke til det. Det er derfor en god idé at få repareret den dryppende vandhane eller det utætte toilet, så du undgår vandspild og en høj vandregning. Tjek eventuelt vandhaner og toiletter jævnligt, så du kan holde øje med, om der skulle være nogle utætheder.

Er du fiks på fingrene, kan du fint selv finde værktøjet frem og fikse problemet. Ellers kan det også godt betale sig at få en VVS til at komme og reparere toilettet eller vandhanen, da du sparer penge på længere sigt ved at have et toilet og en vandhane, der ikke længere løber.

Investér i vandbesparende bruser og vandhaner

Når du er i bad eller vasker hænder, er der rigtig meget spildevand, som bare løber ud i badet eller vasken. Et vandbesparende brusehoved eller en vandbesparende vandhane giver ligeså meget tryk på vandet, som en almindelig bruser eller vandhane, men bruger kun det halve af den mængde vand, som en almindelig bruser eller vandhane bruger. Det skyldes, at en vandbesparende bruser eller vandhane mixer vand og luft, hvilket giver et højt vandtryk med en mindre mængde vand.

En vandhane eller bruser der er vandbesparende kan derfor være en god investering, da det kan hjælpe dig med at spare mange penge på vandregningen. Hos denne VVS i Randers kan du høre nærmere om mulighederne for at få en vandbesparende bruser og vandhane i dit hjem og samtidig få hjælp til at installation og montering af disse.

Tag korte bade og sluk for vandet

mand-i-bad

Hvis du ikke har lyst eller råd til at investere i en vandbesparende bruser eller vandhane, kan det også være en mulighed at tage kortere bade og slukke for vandet, både når du er i bad og putter shampoo i håret, og når du vasker hænder og putter sæbe på hænderne.

Hvis hele familien tager kortere bade og husker at slukke for vandet hver gang håret, kroppen eller hænderne skal sæbes ind, vil der kunne spares rigtig meget vand, som tydeligt vil kunne ses på vandregningen.

Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen op

Det kan måske være fristende at vaske den nye bluse du lige har købt eller starte opvaskemaskinen, fordi du skal bruge den samme gryde, når du skal lave aftensmad i morgen. Både vaskemaskinen og opvaskemaskinen bruger dog rigtig meget vand. Hvis opvaskemaskinen eller vaskemaskinen ikke er fyldt op, inden du starter dem, bruger de unødigt meget vand, som bare går til spilde.

Hvis du derfor gerne vil spare penge på vandet, bør du altid sørge for at fylde opvaskemaskinen og vaskemaskinen op, så du ikke bruger så meget vand og ikke behøver at vaske både tøj og køkkentingene så ofte.

Vand haven med regnvand

Om sommeren når solen skinner, og der ikke er en sky at se på himlen, er det vigtigt at huske at give blomsterne i haven vand, så de ikke visner. Det kan dog blive dyrt, hvis du mange gange skal hente vand fra vandhanen eller haveslangen for at vande haven.

Anskaf dig derfor en regnvandstønde, som kan stå i haven og samle regnvand. Når du så har brug for at vande blomsterne, kan du bruge regnvandet fra regnvandstønden til at vande haven med. Det er både gratis og meget bedre for miljøet at bruge regnvand til havevanding i stedet for vand fra vandhanen.