Nybyggeri giver mulighed for at købe et dyrere hus

Hvis man står og skal vælge mellem at købe et hus, som har nogle år på bagen og så selv at søsætte et projekt med at bygge sit eget hus, kan der være god grund til at vælge sidstnævnte. Det giver nemlig mulighed for, at man kan få lidt mere hus for sine penge.

Boligsiden.dk har fået hjælp fra Jyske Bank til at regne på, om der mon er forskel, hvis et par gerne vil købe et nyt hus, og de overvejer et allerede etableret hus og så at købe et nyt husprojekt. Og det er der. Faktisk viser opgørelsen, at man kan få for cirka 10 procent mere, hvis man vælger et projekt med et nyt hus.

Årsagen skal findes i, at med nye huse er der færre udgifter til forskellige ting, og det frigør flere penge, der kan gå til afdraget på huslånet. Derfor er banken villige til at låne lidt flere penge ud, når man nu får mulighed for at betale lidt flere penge af på sit lån, som jo er bankens måde at tjene penge på.

Ejendomsmægleren skal nok guide dig som køber

Ejendomsmægleren kan hjælpe dig i forbindelse med nybyggeri

Selvom man mest tænker på, at man skal have fat på en ejendomsmægler, når man skal sælge sit hus, kan man også sagtens få noget ud af ejendomsmæglere som potentiel køber. Flere ejendomsmæglere tilbyder nemlig, at de kan agere mægler på købers side.

Det kan også være en god idé at alliere sig med en ejendomsmægler, hvis man gerne vil købe hus og overvejer et projektkøb. Ejendomsmægleren vil kunne hjælpe med at se muligheder i det allerede købte hus og hjælpe med at give input til ting, man skal være opmærksom på i projektet med et nyt hus.

Derudover er lokalkendskab jo en vigtig ting, og det er noget af det vigtigste, ejendomsmæglere kan bidrage med i en købssituation.

Design dit eget hjem fra bunden

Et stort trækplaster ved at begynde fra nul så at sige i et husprojekt er, at man selv kan sætte sine egne præg på boligen. Man kan selv bestemme udtrykket i mursten og tag, i gulvene indendørs, planen over værelsers fordeling, hvad der skal hænge sammen og meget mere.

Man kan med andre ord langt hen ad vejen designe sit eget hjem uden at skulle tage højde for, at der er vægge i forvejen, som ikke kan bankes ned, eller at der skal føres rør ind bestemte steder for at kunne lave køkken eller bad, hvor man gerne vil have det. Det hele er der taget højde for på forhånd.

Det kræver selvfølgelig også noget tid at beslutte, hvor man gerne vil have det hele, men køber man typehuse som en del af det nye husprojekt, er der mange forslag at hente. Der er udkast til en masse forskellige typehuse, som kan laves relativt hurtigt.

Hvis man er handy og gerne vil gå rundt og bygge på huset selv, er et nybyggerprojekt selvfølgelig ikke så meget dig, men der er mange, som kunne overveje denne måde at få lidt mere hus for pengene.