Sådan passer du på dit kæledyr i efteråret

Efteråret er for alvor kommet til, og sommeren er et overstået kapitel for denne gang. Det kan for nogle mennesker være trist, at vejret bliver koldere og dagene kortere, men efterårsvejret kan bestemt også føre en masse godt med sig.

Når kalenderen viser efterår, begynder træernes kroner at skifte farve, og bladende falder. De skiftende efterårsfarver er et smukt syn, som du især kan nyde, når du er ude at gå en lang tur med din hund. Hunde elsker desuden at lege i de faldne blade, og katten kan ligge og suge den sidste sol og varme til sig fra en god plads i vindueskarmen eller på terrassen.

I efteråret nærmer vi os desuden afslutningen på højsæsonen for flåter, hvilket gør, at dine kæledyr er mindre udsat for at blive bidt af flåter. Der er dog stadigvæk nogle ting du skal være opmærksom på i efteråret. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du passer på dit kæledyr i efteråret.

Vær opmærksom på flåter i bladene

Selvom højsæsonen for flåter er ved at være overstået, betyder det ikke, at det er helt slut med de irriterende små mider. Flåter kan nemlig godt lide at gemme sig i de nedfaldne blade på jorden. Det betyder, at der er en risiko for, at dit kæledyr kan blive bidt af flåter, hvis det leger i bladene.

Selvom det er efterår, bør du derfor stadigvæk tjekke din hund eller kat for flåter. Hvis du opdager en flåt på dit kæledyr eller dig selv, er det vigtigt, at du får den fjernet hurtigst muligt. Til dette kan du med fordel bruge en flåttang eller flåtfjerner fra Frontline, så du er sikker på at få hele flåten væk.

hund-leger-i-blade

Pas på lopperne

Både i sommermånederne og i efteråret er dit kæledyr i risiko for at få lopper. Det skyldes, at lopperne i denne periode yngler og kan springe på dit kæledyr. I efteråret begynder det samtidig at blive koldere udenfor, og mange af os tænder derfor for varmen indenfor. Varmen er tiltrækkende for lopper, og med varmen kan man risikere, at loppepupperne klækkes, og små nye lopper dukker frem og springer på dit kæledyr.

Det er derfor også en god idé at passe på og være opmærksom på lopper i efterårsmånederne. Hos Frontline kan du få lægemidler mod lopper til både hunde og katte. Behandlingen forebygger og beskytter både mod lopper, flåter og lus, så dit kæledyr er godt beskyttet mod uvelkomne angreb.

Gør dine kæledyr synlige i mørket

Hen mod efteråret og vinteren bliver dagene kortere, og det bliver tidligere mørkt. I efterårets mørke og tåge kan det være svært for de kørende bilister at se både mennesker og kæledyr på vejene. Det er derfor en god idé at sørge for at huske selv at tage reflekser på, men også at give din hund eller kat reflekser på. På den måde kan bilisterne se både dig og din hund, når I er ude at gå tur, samt se, hvis der løber en kat over vejen eller i vejkanten.

Reflekser til hunde og katte findes i forskellige udgaver, og du kan derfor selv vælge, om du ønsker at give dit kæledyr en refleksvest eller et lysende halsbånd på. Husk dog, at det er vigtigt, at reflekserne er tydelige, for at de kan gøre gavn og passe på dine kæledyr i efterårs- og vintermørket.