Husk advokatforbeholdet, når I køber ny bolig

Det er ikke altid nemt at træffe store beslutninger. Særligt ikke, når det har stor betydning for hele familien.

At købe bolig er en af de beslutninger, som du ikke kan træffe alene, men skal have din partner, og måske hele familien, med inde over. For I skal trods alt alle sammen bo i den nye bolig. Uanset om I skal købe hus eller lejlighed, kan der være mange ubesvarede spørgsmål. Et godt råd er derfor at få sælger til at indskrive et advokatforbehold i købsaftalen samt, at du får en boligkøbsadvokat. Hvis du ikke ved, hvad et advokatforbehold her, kan du blive klogere på dette i nedenstående artikel.

Hvad er advokatforbehold?

Et advokatforbehold er et juridisk afsnit indskrevet i din købsaftale på boligen. Et advokatforbehold betyder, at du som køber kan underskrive sælgers kontrakt/købsaftale uden at være bundet af aftalen, før din boligadvokat har set aftalen igennem og herefter godkendt denne. Kan din advokat ikke godkende aftalen, eller fortryder du underskriften, kan du blive fri af aftalen uden yderligere grund til sælger.

Hvornår træder advokatforbehold i kraft og hvor længe gælder det?

Advokatforbeholdet i din købsaftale træder i kraft så snart, du og sælger har underskrevet aftalen. Herfra er der typisk en gyldighed for aftalen på mellem 3-5 dage. Inden for disse dage skal din advokat gennemse kontrakten og give besked, om kontrakten kan godkendes eller ej. Sker dette ikke inden for tidsfristen, vil din underskrift på aftalen være bindende.

Hvorfor er advokatforbehold en god idé?

Der er mange gode grunde til, at et advokatforbehold er en god idé. Først og fremmest kan du fortryde købet af boligen uden grund. Uanset om aftalen er godkendt af advokaten eller ej. Derudover kan du slippe for at betale 1 % af købssummen til sælger, hvis du fortryder. Med advokatforbehold i aftalen er det kun honoraret til advokaten, du skal betale. Sidst, men ikke mindst så sikrer du dig, at alle detaljer og juridiske begreber gennemgås grundigt, med en advokat på sidelinjen. Det sikrer dig og din familie en sikker og tryg handel, hvos I ved, hvad I skriver under på. Derfor er det altid en god idé at få et advokatforbehold indskrevet i aftalen.

Hvilken advokat skal du vælge?

advokatNår du skal købe ny bolig, er det vigtigt at vælge den rette advokat. Du bør vælge en advokat, som har erfaring med boligbranchen, men som du samtidig er tryg ved. Få god og professionel hjælp til boligkøb ved en advokat, der har mange års erfaring og kender til boligbranchen. På den måde er du garanteret grundig og professionel hjælp til alt, der har med boligkøb at gøre.

Det mest fornuftige og fordelagtige for dig er at vælge og snakke med en advokat, inden I begynder at kigge på huse. Advokaten kan hjælpe jer i alle dele af bolighandlen og kan således være med jer, når I skal se på boligen og boligens stand. Dermed kan din advokat også være klar, så snart I har fundet den rette bolig, og ønsker at gå videre med handlen med en underskrift. Hvis du først skal finde en advokat herefter, kan du risikere at miste fristen for godkendelse af aftalen.