Har familien naturgas? Så skift til en anden varmekilde

Det har aldrig været dyrere at have naturgas i sin bolig, som det er i øjeblikket. Grundet krigen i Ukraine, er priserne på gas steget eksplosivt, og det lader ikke til, at de falder foreløbig.

Har din familie naturgas i boligen? Så bør du overveje, om det er ved at være tid til at skifte til en anden, og mere miljøvenlig varmekilde. Hvis dit naturgas-fyr er gammelt eller er ved at gå i stykker, bør du se på andre muligheder for opvarmning i boligen.

Her i artiklen kan du blive klogere, hvorfor tiden er inde nu, samt læse mere om fordelene ved at udskifte dit naturgas-fyr til en anden varmekilde.

Du sparer penge

Som du måske allerede ved, er priserne på gas steget voldsomt meget. Det gør, at de boligejere der har naturgas som opvarmningskilde risikerer at få en kæmpe regning ift. hvad de normalvis plejer. Nu er derfor et rigtig godt tidspunkt, hvis du i forvejen overvejer at skifte til en anden varmekilde. En varmepumpe kan være en god løsning for dig, som ønsker at være som miljøvenlig som muligt, men ikke har mulighed for at få fjernvarme i boligen. Med en installation af varmepumpe kan du se frem til store besparelser på både varme- og elregningen, når først denne er monteret. Selvom det kan være en dyr post i anskaffelse, vil beløbet hurtigt have tjent sig ind. Særligt med de stigende gaspriser. Derfor bør du allerede nu se efter at få bestilt en varmepumpe, da der kan være lang leveringstid på dette i øjeblikket.

En god investering

Som nævnt kan du spare en hel del penge ved at få monteret en varmepumpe i din bolig frem for naturgas, da priserne jo er steget en hel del. Men udover at spare en masse penge, er en varmepumpe også en særdeles miljøvenlig opvarmningsmetode, som er yderst populær hos mange familier. Det betyder, at hvis du en gang vil sælge, så kan du formentlig få en højere pris for din bolig, grundet en bedre energimærkning. Derfor er det på sigt en rigtig god investering, da du får meget ud af varmepumpen.

Du sparer (selvfølgelig) på din CO2 udledning

Mange familier bliver mere og mere klimabevidste og grønne i hverdagen. De sorterer affald som aldrig før, tjekker op på energiforbruget og har generelt styr på at holde energiforbruget nede. En varmekilde som eks. en varmepumpe kan hjælpe dig til at blive endnu mere klimabevidst og dermed spare på den CO2, I som familie udleder.

Tag en snak med en professionel montør

varmepumpe instalaltionFor rigtig mange familier kan det være svært at vide, hvilken miljøvenlig og bæredygtig varmekilde, der kan fungere for dem og erstatte den nuværende opvarmning med et gammelt gasfyr.

Er du det mindste i tvivl, bør du konsultere en professionel fagmand, så du er sikker på at få den rette hjælp og vejledning, du har brug for. En professionel montør kan se på, hvilken varmepumpe der giver mest mening for dig, eller om der er en anden varmekilde, som vil fungere endnu bedre for jeres familie som eks. jordvarme eller solceller.