Gør hjemmet mere energivenligt og spar penge

En energioptimering af dit hjem er fordelagtigt for både dig og din familie, din økonomi og miljøet. Det kan særligt være en fordel for ejere af ældre huse at energioptimere.

Det skyldes, at der i mange huse går meget energi til spilde, enten fordi huset ikke er tilstrækkeligt isoleret, eller fordi husets varmeløsning ikke har en god nyttevirkning. En energioptimering kan derfor være en rigtig god løsning. Herunder kan du blive klogere på, hvad en energioptimering er, og hvorfor du bør energioptimere dit hjem.

Hvad er energioptimering?

Energioptimering er forskellige tiltag i forbindelse med de tekniske installationer, som laves med henblik på at skabe mindre energispild og en større energibesparelse. Gennem forskellige renoveringer, hvor forskellige dele af huset optimeres, kan du få et mere energirigtigt hjem. Hvilke optimeringer, der kan spare dig for mest energispild afhænger dog meget af boligen. Det kan eksempelvis være udskiftning af vinduer, en mere energirigtig varmeløsning eller isolering.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt energioptimere dit hjem, kan en VVS i Randers hjælpe dig. Med råd og vejledning fra en VVS, kan du blive klogere på, hvilke muligheder der er for en energioptimering af dit hus, som vil kunne give dig det bedste udbytte.

Derfor skal du energioptimere dit hjem

energioptimering

Med en energioptimering reducerer du energiforbruget i dit hus, så hjemmet bliver mere energirigtigt, og nyttevirkningen bliver bedre. Dette kan på længere sigt spare dig for rigtig mange penge, da du ved at få en optimering af dine tekniske installationer og anlæg kan få en bedre energiudnyttelse og dermed et lavere energiforbrug, der kan mærkes på pengepungen.

En energioptimering sparer samtidig også miljøet for en masse unødigt CO2-udslip. Ved at udskifte og optimere installationer og anlæg, vil du få en bedre energiudnyttelse og udlede mindre CO2. En energioptimering skåner derfor også miljøet.

Derudover kan du med en energioptimering af dit hjem også få et bedre indeklima, fordi energiforbedringerne hjælper med at holde på og udnytte el og varmen mere effektivt. Hvis du oplever, at dit energiforbrug og din energiregning er meget høj, kan det derfor være en god idé at komme i gang med en energioptimering af hjemmet, da der er rigtig mange fordele ved dette tiltag.

Få tilskud til energioptimering af dit hus

En energioptimering er en investering, men kan i nogle tilfælde være en dyr løsning, alt afhængig af omfanget af optimeringen. Hvis du overvejer at få en energioptimering af dit hjem, men økonomien måske ikke helt rækker til det nu og her, er det derfor godt at vide, at du rent faktisk kan få tilskud til flere af de energiforbedringer, du ønsker at lave i dit hjem.

Du kan blandt andet få tilskud til:

  • Udskiftning af vinduer, som erstattes af nye energivinduer
  • Efterisolering af gulv, loft og vægge
  • Isolering af etageadskillelse og hulrum
  • Udskiftning af oliefyr til en mere energirigtig varmekilde
  • Udskiftning af gammelt gasfyr til et nyt
  • Opsætning og installation af solfangeranlæg, jordvarme eller varmepumper

Et energitilskud kan dermed gøre energioptimeringen til et lidt mere økonomisk overskueligt projekt, hvor du kan lave en god investering i dit hjem og nyde godt af alle fordelene heraf.