Forkæl din hud med god samvittighed – på mange måder

For nogle handler cremer bare om, at huden ikke skal skalle af og klø, eller hvis man er blevet ramt af en eller anden sygdom. For andre handler cremer og hudpleje om meget mere end bare, at huden ikke skal være syg og dårlig – det er for nogle næsten helt religiøst.

Det kan man sagtens forstå, fordi de rette cremer kan gøre så meget godt for kroppen, hvis man er til den slags. Det er velvære, man kan give sig selv derhjemme til en pris, der er noget mere overkommelig end på diverse spabade, som hurtigt bliver dyre. Det er ikke helt det samme, selvfølgelig, men det er i den retning.

Man kan virkelig købe sig fattig i cremer, hvis man bare går i gang fra en ende af og prøver dem alle, indtil man finder sin favorit, så det kan være rart med lidt at gå efter. Man kan også løbe ind i cremer, som ikke er så gode for en, og generelt er der mange områder, man kan ende med noget, som ikke er godt for en.

Herunder er 3 kategorier af god samvittighed, du kan gå efter, hvis du mangler inspiration til din næste creme til selvforkælelse. I øvrigt er det altid en god idé at konsultere Kemiluppen fra Forbrugerrådet Tænk, hvis man vil tjekke indhold uden en uddannelse inden for kemi – uanset hvilken samvittighed du tilgodeser.

Økonomisk samvittighed – Apotekets beige serie

Nogle cremer er meget dyre, og hvis man har et budget, som ikke ligger i millionklassen, kan man sagtens få dårlig økonomisk samvittighed, hvis man køber noget til sin egen forkælelse, som koster mange penge. Man kan også få lækre produkter til en god pris, hvis man kigger sig omkring.

Apotekets beige serie gør ikke så meget reklame og opmærksomhed på sig selv, men på trods af en lav pris, får man meget for pengene. Apotekets serie er astma-allergimærket og svanemærket, og egner sig derfor til alle hudtyper – også til sensitiv hud.

Indholdsmæssig samvittighed – Ecooking

Organisk creme

Det danske mærke Ecooking har slået sig rigtig meget op på, at deres produkter er meget rene og ikke indeholder noget, de ikke bør eller behøver. Sådan ser det også ud, når man kigger på ingredienslisten på de forskellige produkter.

Ved mange af produkterne kan man se, at de er 100 procent veganske, så der ikke har været dyr inde over i hverken produktionen eller testningen af produkterne. Derudover er nogle af produkterne så rene og naturlige i ingredienserne, at man sådan set godt kan spise dem.

Her skal man dog lige huske, at Ecooking eksempelvis også laver solcreme, som man bestemt ikke skal spise.

National samvittighed

Heldigvis har vi i Danmark nogle meget dygtige producenter af forskellige cremer, og derfor kan man styrke nationalfølelsen ved at købe danske mærker. Det er bestemt ikke et parameter for alle, men har man tendens til gerne at ville handle lokalt, er der mulighed for det.

Eksempelvis er Beauté Pacifique dansk, selvom navnet bestemt er fransk, og de har hovedkvarter i Hadsund i Himmerland, og Andrea Elizabeth Rudolphs mærke, Rudolph Care, har produktionen liggende i Jylland.