8 hyggelige og sjove påskeferieaktiviteter for familier og par

Påsken er en dejlig tid på året, hvor vi kan nyde det milde forårsvejr og fejre påsketraditionerne sammen med familien. For mange er påsken med til at give en pause fra den travle hverdag og mulighed for at være sammen med både børn og partner.

Ved du, hvad du skal lave i påsken? Uanset om du skal tilbringe påsken med din partner eller hele familien, er der masser af sjove aktiviteter du kan lave. Herunder har vi samlet nogle idéer til påskeferieaktiviteter, der kan hjælpe dig med at gøre din påske ekstra mindeværdig.

4 aktiviteter i påsken for hele familien

Skal du tilbringe påsken med hele familien, kan det være en god idé at lave nogle børnevenlige aktiviteter. Herunder kan du finde inspiration til aktiviteter, du kan lave sammen med dine børn i påsken.

Påskeæggejagt

En sjov aktivitet du kan lave med børnene i påsken, er påskeæggejagt. Gem nogle påskeæg rundt omkring i haven eller hjemmet, og lad børnene finde dem ved hjælp af ledetråde og gåder. I kan også tage på æggejagt i Tivoli, hvor der er masser af underholdning for børn i påsken.

Hyggelige brætspil

Hvis påsken ikke byder på flot solskinsvejr, kan I naturligvis også sagtens bare være indenfor og hygge jer med nogle sjove og hyggelige brætspil. Det kan for eksempel være de klassiske brætspil som ludo, matador eller tegn & gæt.

Museumsbesøg for børn

Der er rigtig mange sjove aktiviteter for børn i påsken. På mange museer er der blandt lagt op til påskeaktiviteter og underholdning for børn. I kan for eksempel tage på Vikingemuseet, Frilandsmuseet eller andre museer, hvor der er sjove aktiviteter for børn i påsken.

Pyntning af påskeæg

Hvis I gerne vil lave nogle hyggelige påskeaktiviteter, kan det også være en mulighed at puste og pynte æg. Køb nogle æg, skold dem i kogene vand og lav hul i hver ende. Pust herefter ægget ud af skallen, og lad børnene male og dekorere dem, som de ønsker. I kan også lave andre former for påskepynt, som kan hænges op og pynte i hjemmet.

Pyntning af aeg - paaske

4 aktiviteter i påsken for par

Har du nogle dage i påsken, hvor du har mulighed for at være sammen med din partner uden børn, kan det være, at I skal nyde dagene ved at lave nogle kæresteaktiviteter sammen. Herunder finder du inspiration til, hvilke aktiviteter du kan lave i påsken sammen med din partner.

Vinsmagning

Er I til god vin, kan du tage din partner med til en vinsmagning. Her kan I smage på lækre italienske vine fra Piemonte, Toscana og andre kendte vindistrikter, og diskutere smage og aromaer. I kan naturligvis også købe et udvalg af italienske vine til jer selv og nyde dem derhjemme sammen med en god middag.

Vandretur

Byder påsken på nogle fine, solskinsrige dage, kan det måske være oplagt at tilbringe tiden sammen udenfor i det gode vejr. Tag på en lang vandretur eller gå en tur i skoven og nyd de smukke naturrige omgivelser i hinandens selskab.

Museumsbesøg

Vil I gerne opleve noget kulturelt i påsken, men er børnene lidt for små til at komme med? Så kan I vælge at tage på museum bare jer to. Besøg bunkermuseum Hanstholm, Aros, Nationalmuseet i København eller et helt fjerde museum og få masser af kulturel viden.

Spaophold

Vil I gerne have mulighed for rigtig at slappe af og nyde hinandens selskab, kan I også vælge at tage på spaophold sammen. Glem alt om hverdagens stress og jag, og forkæl dig selv og din partner med et afslappende spaophold, hvor I kan få wellnessbehandlinger, god mad og bare slappe af sammen og nyde hinanden.