5 gaveideer til fars dag

Den 5. juni hylder vi fædrene med fars dag. Lige siden fars dag blev offentliggjort i 1910 i USA, har man verden over fejret far.

Der gik dog nogle år, før fars dag blev anerkendt som en officiel fejringsdag. Danskerne tog fars dag til sig i 1935. Traditionerne og datoen er forskellige alt efter, hvilket land man kommer fra. Men fælles for fars dag er at vise taknemmelighed og kærlighed til sin far. Det er individuelt, hvor meget man gør ud af fars dag. Mulighederne er mange og det behøver nødvendigvis ikke at koste penge. Gratis oplevelser fylder lige så meget på kontoen, som købte gaver.

Hvis du endnu ikke ved, hvordan du skal overraske din far, er der her nogle ideer til, hvordan du kan planlægge dagen. Hvis børnene stadig er for små til at stå for en gave, kan mor altid hjælpe til. Hvis du har søskende, kan I eventuelt splejse om en gave eller oplevelse.

En god flaske gin

Hvorfor ikke overraske far med en flaske gin af god kvalitet? Hvis din far er ginentusiast ved du sikkert allerede, hvilke gins han foretrækker. Men hvis han stadig er ny på området, kan et gavekort til en ginbar eller ginsmagning være sagen. Giv ham en aften i byen i selskab med et par gode venner.

Hans favorit parfume

Du kender sikkert den specielle duft, som altid minder dig om din far. De fleste fædre har et par parfumer stående på badeværelseshylden, som karakteriserer deres duft. Et sikkert hit til fars dag, er en af de parfumer, som han har brugt i årevis. Hvis far ikke bruger meget parfume, kan en deodorant eller aftershave også være sagen.

Hjemmelavede gaver

Hjemmelavede gaver er altid et hit hos far. Der er intet bedre end at få en kreation fra junior, som har lagt adskillige timer og energi i en tegning, maleri, lerfigur eller malet på et krus. Top gaven af med et hjemmelavet kort hvor børnene skriver en sød hilsen til far. Alternativt kan mor skrive kortet, hvis barnet endnu ikke kan skrive.

Gadgets og techgear

Hvis der er noget fædre kan lide, er det gadgets og tech. Mange fædre er kendt for at have en forkærlighed for teknik og dingenoter, som ikke altid giver mening for andre. Der findes gadgets for enhver smag og hvorfor et overraske ham med trådløs ladestation til smartphonen, en håndstøvsuger til bilen eller sågar en transportabel espressomaskine.

Foretag jer noget sammen

De bedste minder skaber man i fællesskab og de kan sagtens være gratis. Der findes et hav af aktiviteter, som du kan overraske din far med. Er der noget han altid har drømt om? I kan tage ud og gøre gokart, tage på skydebane eller lære at dykke. Alt efter hvor gamle børnene er, kan de deltage i de fleste aktiviteter. Hvis I ønsker en gratis oplevelse, kan I pakke en køletaske med mad og drikkelse og køre et sted hen. For eksempel til skoven, hen til en sø eller strand, hvor I derefter kan svømme i vandet, bygge sandslotte eller lede efter sten og muslinger.

fars dag gaver

Nogle gange kan selv de små ting gøre en stor glæde. Hvis du bor langt fra din far, kan et besøg eller et telefonopkald være nok til at varme din fars hjerte på fars dag.