Kom hurtigere på benene med væskeerstatning

Der kan være rigtig mange grunde til at supplere vandet fra vandhanen eller flaskevanden med væskeerstatning, men den nok vigtigste grund er for at undgå dehydrering og saltmangel.

Dehydrering og saltmangel kan opstå gennem mange forskellige situationer og dermed kan hele familien være i fare for at dehydrere og lide af salt- og væsketab. Nedenfor har vi samlet fire situationer, hvor du kan få brug for væskeerstatning, men først en kort forklaring af, hvad væskeerstatning egentlig er.

Hvad er væskeerstatning

Væskeerstatning er som navnet antyder, en erstatning for væske, og har til formål at øge optagelsen af væske samt genoprette salt- og væskebalancen i kroppen. Ved at indtage væskeerstatning kan du undgå dehydrering og nemmere kommer til kræfter igen, hvis du har salt- eller væskemangel.

Forskellige slags væskeerstatning kan indeholde forskellige slags vitaminer, mineraler og salte afhængig af formålet med erstatningen.

Hvornår bør du tage væskeerstatning

Væskeerstatning kan tages i mange forskellige situationer, men særligt i følgende situationer kan væskeerstatning være en god løsning for at undgå dehydrering, saltmangel og utilpashed.

Sygdom

Efteråret og vinteren nærmer sig, og med vinter følger ofte sygdom. Når bare én i familien er syg, følger resten af familien som oftest trop. Opkastning og diarré er ikke sjældne følgesymptomer på sygdom som følge af en virusinfektion eller madforgiftning, og kan i værste tilfælde lede til dehydrering og saltmangel.

Hos de små er det især vigtigt at være opmærksom, da små børn, der er ramt af sygdom med diarré og opkastning er mere tilbøjelige til at blive dehydrerede.

Hvis du selv eller en anden i familien er ramt af sygdom med opkastning og diarré, er det derfor vigtigt, at sørge for at få nok væske. Væskeerstatning kan her være et godt supplement til normal væskeindtagelse, da det kan afhjælpe det salt- og væsketab, som sygdommens følgesymptomer har givet, og forbedre væskeindtagelsen.

fysisk-aktivitet-i-varmt-klima

Længerevarende fysisk aktivitet

Ved længerevarende fysisk aktivitet eller intensiv træning i varmt vejr kan man i høj grad også risikere at blive dehydreret. Når man laver hård fysisk aktivitet, sveder man meget, og man taber dermed også meget væske.

Et større væsketab kan betyde saltmangel og nedsat præstationsevne. Det er derfor meget vigtigt, at man indtager rigeligt med væske, hvis man træner i længere tid ad gangen eller skal udføre fysisk hårdt arbejde. Her kan væskeerstatning forbedre optagelsen af væske, genoprette saltbalancen og samtidig mindske udmattelse og træthed, så du kan holde dig kørende i længere tid.

Varmt klima

Nogle mennesker er særligt følsomme over for varmt vejr, og bliver nemt dehydrerede ved ophold i varme i længere tid. Er du særlig følsom over for varmere klima, eller skal hele familien rejse sydpå eller på bilferie, kan det være nyttigt at have væskeerstatning ved hånden. På den måde kan I hurtigt og nemt genoprette væske- og saltbalancen, hvis varmen stiger jer til hovedet.

Dagligt kosttilskud

Endelig kan man selvfølgelig også tage væskeerstatning som kosttilskud på daglig basis. Udover at styrke optagelsen af væske og genskabe saltbalancen, kan nogle former for væskeerstatning også tages dagligt som supplement til kosten for at sikre opretholdelsen af en normal hud og normal funktion af immunforsvaret.

Væskeerstatning fra Resorb

Der findes mange forskellige mærker, der laver væskeerstatninger. En af dem er Resorb, som du kan købe på apoteket.

Resorb laver væskeerstatninger til enhver situation. Har du ligget syg over en længere periode med opkast og diarré, bliver du nemt dehydreret og får solstik eller træner du længe og intensivt, kan en væskeerstatning hjælpe dig hurtigere på benene igen.