Gør din bolig salgsklar med disse 5 tips

Står du og skal sælge din bolig, er der rigtig mange ting at holde styr på. Men inden du griber fat i din ejendomsmægler og fotografen, bør du sikre dig, at dit hus fremstår så flot og indbydende som muligt. På den måde vil nye potentielle købere få en fornemmelse af, hvordan det er at bo i boligen.

Mindre justeringer og/eller reparationer kan hurtigt gøre din bolig mere værd. Det betyder også, at du måske kan få et hurtigt salg, hvis køberne kan se sig selv i huset. Læs vores tips til, hvordan du får gjort din bolig mere indbydende og salgsklar.

Start med en god oprydning

Punktet her giver måske sig selv, men ikke desto mindre er det en enormt vigtig ting at huske, når din bolig skal sælges. Sørg for, at der er ryddet op i alle værelser og rum, så der ikke ligger en masse rod rundt omkring. Dette gælder også skabe, hvor det er vigtigt, at skabene ikke er overfyldte, så det ser ud til, at der ikke er skabsplads nok.

Det kan også være en god idé at skille sig af med, eller blot fjerne, nipsting og andre personlige genstande fra rummene. Dermed er rummene ikke overfyldte med alle mulige pynteting og billeder, som tager fokus fra huset. Det samme gælder ift. dine møbler. Har du/I mange møbler i et rum, kan du med fordel opmagasinere disse, så rummet ikke virker propfyldt. Når der kun er få møbler og plads mellem møblerne, virker rummet desuden større, og køberne har større mulighed for at tænke i deres egne møbler og placering.

Når du alligevel er i gang med oprydningen, kan du lige så godt fortsætte ude i haven. Sørg for, at haveredskaber er på plads i skuret, og at skuret er ryddeligt. Slå græsplænen og fjern ukrudt fra terrassen, så den virker indbydende.

Gør rent

Efter du har ryddet grundigt ud i hjemmet – og haven – bør du svinge gulvmoppen og støvsugeren og sørge for, at der er gjort rent i hele huset. Der er sjældent noget mindre indbydende end støv på paneler eller i vindueskarmene. Sørg også for, at dine vinduer er pudset. Hvis du ikke selv kan, så få en professionel vinduespudser til det. Når vinduerne er pudset, får du også et meget bedre lysindfald i boligen, når du trækker gardinerne fra.

Luft ud

Hvis du har set nogle af de mange forskellige boligprogrammer i TV, ved du også, at noget af det, der kan skade førstehåndsindtrykket, er en dårlig eller indelukket lugt i boligen. Det vil være noget af det første, dine købere lægger mærke til, og derfor skal du huske at lufte godt og grundigt ud i boligen. Du kan evt. sørge for, at der er friskbrygget kaffe klar, så der dufter lidt hjemligt og hyggeligt.

Byd velkommen med blomster

Intet signalerer ”velkommen” som blomster. Brug blomster til at byde de nye potentielle købere velkomne, og hav en buket med blomster stående på spisebordet eller i en krukke foran hoveddøren.

Få fikset de ting, der mangler

Måske lægger du ikke mærke til, at trappetrinene knirker, vandhanen drypper eller dørhåndtaget ikke sidder ordentligt fast. Men det vil en køber straks lægge mærke til. Sørg derfor for, at du får fikset alle hængepartier, der end måtte være, som du ikke selv tænker over længere. De er oftest billige at gøre noget ved, og har samtidig stor betydning for førstehåndsindtrykket.

I forlængelse heraf, kan du med fordel også overveje, om du bør male nogle af væggene i boligen. Har du en flot mørkegrøn farve i soveværelset, kan det godt svare sig at male den over i en hvid eller neutral farve. Måske er de næste købere farveforskrækket eller foretrækker neutrale farver. En klat maling kan derfor gøre store underværker og samtidig gøre din bolig mere lys og indbydende.

Få hjælp fra ejendomsmægleren til fremvisningen

Der er mange ting at få styr på, hvis du vil gøre din bolig mere salgsklar. Når du har fået ryddet op og gjort rent, og dermed gjort klar til boligfremvisning og salg, kan du kontakte en ejendomsmægler. En ejendomsmægler kan også give dig vejledning, hvis der er andre elementer han eller hun synes er nødvendige at få styr på, inden boligen fremvises for købere.

Det er vigtigt, at du vælger en ejendomsmægler du har tillid til, og som kender lokalområdet. Med en ejendomsmægler i Allingåbro i Østjylland, får du en god og lokal ejendomsmægler, som kender til lokalområdet og ved, hvad der kræves for, at din bolig kan blive solgt i en hurtig handel.