Få dine gæster til at føle sig velkommen på dit gæstetoilet med disse 6 tips

At have to toiletter i sit hjem er for mange en luksus og for nogle endda en nødvendighed. Oftest vil der være et større badeværelse/toilet, og så et ekstra toilet/gæstetoilet.

Udover at gæstetoilettet kan fungere som ekstra toilet i jeres travle hverdag, er det også netop beregnet til gæsterne. Og af den gode grund bør dit gæstetoilet også være i orden, og gerne få dine gæster til at føle sig velkommen i dit hjem. Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du frisker dit gæstetoilet op, så du får dine gæster til at føle sig velkomne.

Indret med lyse farver

Lyse farver er bare mere indbydende end en mørk farve, som hurtigt kan give fornemmelsen af mindre plads. Derfor er det altid en god idé at sørge for lyse farver på badeværelset. Du kan efterfølgende tilføje farver i indretningen på eks. håndklæderne, opbevaringskrukker, bademåtte eller lign.

Få styr på elementerne

Der er ikke noget værre end, hvis du som gæst skal spørge hvor håndklædet, eller toiletpapiret for den sags skyld, befinder sig. Ikke nok med at det er ubehageligt for din gæst at skulle spørge, så signalerer det, at du ikke har styr på de mest essentielle ting på et badeværelse. Det samme gælder i øvrigt for flere elementer på gæstetoilettet. Derfor skal du sørge for også at huske de mest almindelige ting, som eks. spejl, toiletbørste, sæbe/sæbedispenser og kroge/holder til håndklæderne, og selvfølgelig opbevaring af ekstra toiletpapir. Så slipper dine gæster for at spørge efter det.

Style og indret med personlighed

Hvis du virkelig vil gøre dit gæstetoilet indbydende, handler det om, at du skal inkorporere ”personlige” genstande på dit badeværelse. Det kan eks. være et maleri/billede, planter, bøger eller andre nipsting, du gerne vil have til at skabe en rød tråd i din indretning. Samtidig kan det give farve til et ellers lyst og måske neutralt toilet. Pas dog på ikke at tilføje for mange ting i din indretning, jf. punktet vedr. rengøring.

Byd indenfor med en dejlig duft

Et toilet der dufter godt er dejligt og kan virke indbydende. Vær dog opmærksom på, at duften ikke er en tung og ubehagelig duft. Vælg gerne en frisk duft som citrus eller ”fresh linnen”, da disse kan give en fornemmelse af renhed og friskhed på toilettet. Du kan ofte finde flere forskellige typer af duft, som eks. duftpinde, diffusere eller duftspray. Alternativt kan du bruge æterisk olie på indersiden af toiletpapirsrullen

Undgå for mange elementer

Hvis gæstetoilettet ikke bruges i hverdagen af familien, men kun af gæster engang imellem, er det værd at overveje, hvor meget du gerne vil have proppet derind. Jo færre ting, du har på toilettet, udover det, der skal være der, jo mindre er der til at samle støv og gøre rent.

Du kan med fordel også overveje, om du skal have et væghængt toilet, så der er nemmere at støvsuge, eller om vasken med tilhørende skuffeelement skal udskiftes til et mere rengøringsvenligt materiale. På den måde slipper du for at skulle gøre det rent hele tiden, og du slipper for, at rengøringen tager alt for meget tid.

Få indlagt gulvvarme

Når dine overnattende gæster træder ud på badeværelset en kold morgen med bare fødder, så er gulvvarme et sikkert hit. Med gulvvarme slipper du for at installere en radiator på badeværelse, hvilket er pladsbesparende. Derudover giver gulvvarmen en dejlig og luksuriøs følelse til dit gæstetoilet, mens den samtidig giver god varme i hele rummet.

Overvej din renovering af gæstetoilet

Når du skal renovere dit gæstetoilet, er der flere ting at tage højde for. Hvis gæstetoilettet fungerer som et ekstra badeværelse/toilet i jeres dagligdag, er det en god idé at tænke dette ind i renoveringen. Det betyder måske, at I skal installere en bruser eller badekar, så I og gæsterne kan gå i bad. Men det kan også betyde mere eller mindre skabsopbevaring, alt efter, hvad jeres behov er. Hos en VVS i Randers, kan I få hjælp til alt vedr. renovering af badeværelset eller gæstetoilettet. Her kan du få hjælp til alt fra udskiftning af toilet, til ny vask og opbevaring. Derudover ved de også, hvilke materialer eller løsninger der kan passe til lige netop jeres behov.